DA ČOVJEK NE POVJERUJE: Lopov zaspao na „poslu“!

0
1871

Spavanje na poslu može svakom da donese probleme, a posebno onima koji se bave nezakonitim rabotama kao što je provaljivanje u tuđe kuće, u šta se uvjerio Amerikanac Dion Dejvis.


lopov-zaspao-na-poslu

Dejvis (29) je u ponedeljak taman pokupio nakit koji je ukrao iz jedne kuće u Sarasoti na Floridi, a onda je odlučio da odspava, piše portal Metro. Jedini problem je što je zaspao u kući koju je upravo opljačkao.

Na uspavanog lopova prva je naišla čistačica, koja je odmah nazvala policiju. Čuvari zakona pronašli su ga kako čvrsto spava na udobnom bračnom krevetu sa sve providnom kesom s ukradenim nakitom. Pošto ih njihovo krkljanje od prigušivanja smijeha nije probudilo, fotografisali su ga i onda ga probudili.

„Spavao je s kesom punom ukradenog nakita pored sebe i nije ni primjetio da ga policajci fotografišu“, kaže portparol policije.

Naravno, šerifi su odmah objavili fotografiju uspavanog lopova na svom profilu na Fejsbuku, a Dejvis je postao hit i meta viceva i ismijvanja. Doduše, jedna djevojka napisala je da se nekad družila s Dionom i da on sad ima problema s drogom.  /metro/

PODIJELI