Da li je ovo najveći zaljubljenik u Volkswagen?

0
223

Amerikanac Tejlor Brajant je godinama kupovao samo automobile njemačkog proizvođača, a do sada ih je posjedovao čak 42!

Volkswagenovo američko odjeljenje donosi zanimljivu priču od čovjeku koji svakako spada u najveće zaljubljenike u vozila ovog brenda u svijetu.

Tejlor Brajant jz Čarlstona u Južnoj Karolini je godinama kupovao isključivo automobile sa značkom VW. Mnoga vozila je nabavljao u lošem stanju, nakon čega im je vraćao stari sjaj i preprodavao ih.

Novcem koji bi tako zaradio, kupovao je ponovo Volkswagene.

Kako kaže, ukupno je posjedovao 42 automobila njemačke marke, u koju se zaljubio još kao dijete. Kada je nekoliko godina kasnije vozeći se kroz grad spazio na semaforu klasičnu svijetlo plavu Volkswagenovu “bubu” iz 1961, toliko se oduševio da je zaustavio auto, spustio prozor i pitao vozača da li bi mu prodao svoj automobil za 500 dolara.

Uspio je da ga nagovori i “buba” je poslije par sedmica stigla u njegovu garažu.

Brajant je kasnije i radio u Volkswagenu i to 12 godina kao tehničar. U međuvremenu je kroz njegovu garažu prošlo puno primjeraka modela Golf, Jetta, Passat, a trenutno poseduje jednu Jettu iz 1999. godine.

Pored nje, vlasnik je i najnovije verzije tog modela, kao i jednog Passat karavana iz 2004. Trenutno razmišlja o velikom SUV-u VW Atlas, kako bi u njega mogao da smjesti svoje dvoje djece i četiri psa.

Supruzi je za petu godišnjicu braka kupio Golf kabriolet, dok je sina častio još jednom Jettom.

(B92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here