Žunić: Želi se upravljati biračkim spiskovima

0
231
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas da se zaključivanjem Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme želi upravljati biračkim spiskovima.

On je postavio pitanje da li je miješanje u rad Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ukoliko se želi upravljati biračkim spiskovima?

“Ukoliko pojedine partije iz Repbulike Srpske to ne prepoznaju, onda su direktni ili indirektni učesnici u svemu ovome”, rekao je Žunić na posebnoj sjednci Narodne skupštine Srpske.

On je naveo da nije protiv da nevladin sektor učestvuje u kontroli izbornog procesa, ali samo u skladu sa zakonima i ustavima Srpske i BiH.

“Imamo ovlašćenja, institucije i procese koje treba da završimo na način kako je to predviđno zakonom, ali bez mentora iz stranih država. Građani savršeno dobro znaju koga i zašto treba da izaberu na izborima”, rekao je Žunić.

On je istakao da je sam čin preglasavanja srpskog člana Predsjedištva BiH Milorada Dodika od druga dva člana Predsjedništva dovoljan za održavanje posebne skupštinske sjednice kako bi se pokazalo da Srpska ne može biti preglasana o bilo kom pitanju.

“Naša snaga je što Narodna skupština daje posljednju riječ”, rekao je Žunić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here