Da li Nindža kornjače zaista vole picu? Nepoznate činjenice o omiljenim herojima iz kanalizacije

0
291
Televizijska, animirana serija “Nindža kornjače” iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promijenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima.

Oni koji su odrastali devedesetih godina prošlog vijeka, znaju da je Splinter vjerni učitelj i staratelj Nindža korčanja, da im je Šreder arhi-neprijatelj i da obožavaju da jedu picu. Te stavke su bile zastupljene u animiranoj TV seriji, ali da li je tako bilo i u vrijeme stripova u kojima su prvenstveno nastale Nindža kornjače?

Prije svega, moramo napomenuti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine, iz mašte Kevina Istmana i Pitera Larda. Sve četiri kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služile. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vješto upravljao viljuškama, Leonardo je koristio katane, a Donatelo manipulisao nindža štapom, piše Strip Blog.

Važno je i reći da je već u prvoj epizodi, “arhi-neprijatelj” Nindža kornjača i učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sjekač), poginuo od ruku Nindža kornjača.

Najveća je zabluda to da kornjače obožavaju picu, jer im taj specijalitet nije bio glavno jelo u prvim epizodama.

Kako je uopšte došlo do toga da kornjače vole picu?

Televizijska, animirana serija Nindža kornjače iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promijenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima. Najveće izmjene se ogledaju u tome da je Šreder postao glavni neprijatelj Nindža kornjača, zapravo, da se gotovo sve njihove dogodovštine vrte oko njega i to da su kornjače zavoljele picu kao glavni obrok.

Pica se jede stalno, sve kornjače su lude za njom, a najviše Mikelanđelo. Mikelanđelo je taj koji uzima pojedine najčudnije prelive za picu – puter od kikirikija, kupus i školjke i slično, čak ju je jednom jeo i sa džemom. Sve to nas može asocirati da ni u ovoj seriji, pica zapravo nije omiljeno jelo, jer joj uvijek promijene ukus nekim od preliva i namaza.

U strip serijalu ”Teenage Mutant Ninja Turtles Attack!!!”, prvi dio, Leonardo kaže kako se od pice pravi “gag” i, zapravo, ismijava animiranu seriju.

Kako je vrijeme odmicalo, u filmovima i drugim ostvarenjima, pica je u potpunosti postala prepoznatljiva za Nindža kornjače i predstavlja nerazdvojni dio njihove ličnosti.

Ostaje pravo pitanje, da li kornjače zapravo uopšte vole picu ili samo njene šarolike namaze?

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here