Dafni Self, najstarija manekenka na svijetu: Televizija ne voli starije ljude

0
799

“Manekenke ni po čemu nisu posebne, i one su obične osobe kao i svi drugi”, kaže Dafni Self, što u njenom slučaju zapravo i nije istina – Dafni je sa svojih 87 godina najstarija manekenka na svijetu.

“Televizija ne voli starije ljude, ja mislim da sam ja jednostavno imala sreću. Mnogo starijih žena se osjeća nevidiljivima. Voljela bih da mogu učiniti nešto po pitanju toga. Sve je u našim glavama, ja se osjećam kao da mi je 60 i nisam izgubila znatiželju za stvari u životu”, kaže ona.

Dafni je prije nekoliko dana prošetala pistom “London Fashion Weeka”. Ona je živi dokaz kako godine ne moraju biti nikakva prepreka, a kao najstarija manekenka na svijetu ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, prenosi Klix.ba.

“Kad sam tek počinjala da se bavim ovim poslom, djevojke su same morale uređivati kosu i šminkati se, nije bilo kao danas, da se neko drugi u potpunosti pobrine za vas. U to je vrijeme za ženu bilo prihvatljivo da bude malo punija, nisu se tražile mršavice”, prisjeća se Dafni koja je u manekenske vode zakoračila sa 17 godina.

A što se tiče tajne njenog uspjeha, ova žena navodi kako su to, prije svega, dobri geni. Ipak, dodaje kako nikad nije pušila duvan, jako rijetko pije alkohol i pazi na to čime se hrani.

“Nikad se nisam prejedala, niti jela brzu hranu. Nikad nisam pušila, a alkohol sam pila jako malo, u posebnim prilikama, čašu šampanjca ili nešto slično. Što se stresa tiče, rekla bih za sebe da sam prilično opuštena.”

Komentarišući današnju modu i manekenke, Dafni kaže:

“Voljela bih kad bi se današnji modeli više smijali. Zašto uvijek izgledaju tako očajno? Prije bih kupila haljinu koju vidim na modelu koji se smije nego na onom ko izgleda smrknuto.”

klix

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here