Dan bezbjednijeg interneta “Zajedno za bolji internet”

0
919
Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ BiH obilježava Dan bezbjednijeg interneta pod sloganom “Zajedno za bolji internet” s ciljem sprečavanja zloupotrebe djece i mladih u digitalnom okruženju, kroz podršku vlastima, institucijama i profesionalcima u BiH da unaprijede postojeće i razviju nove mehanizme rada.

 

Generalni direktor RAK-a Predrag Kovač istakao je da u okviru svojih nadležnosti, Agencija primjenjuje pravila i propise s ciljem zaštite djece od negativnih sadržaja koji su distribuirani putem elektronskih komunikacijskih mreža.

“Kodeks o audio-vizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija sadrži cijelo poglavlje namijenjeno zaštiti maloljetnika koje se primjenjuje na nosioce dozvola Agencije. Međutim, odgovornost za zaštitu djece od potencijalno štetnih sadržaja putem interneta prvenstveno dijele pružaoci sadržaja i roditelji”, naglasio je Kovač.

U saopštenju RAK-a napominju da je Komitet SID BiH /Safer Internet Day/ tijelo formirano 2011. godine s ciljem realizacije preventivnih i promotivnih aktivnosti na zaštiti djece i mladih pri korištenju informacijskih i komunikacionih tehnologija.

U okviru Dana bezbjednijeg interneta organizovan je onlajn kviz za djecu osnovnih i srednjih škola iz BiH o temi bezbjednosti na internetu koji je dostupan danas do 19.00 časova veb-stranici /www.dansigurnijeginterneta.org.

(Srna)

PODIJELI