Dan mentalnog zdravlja, 10. oktobar, Trg srpskih boraca u Prnjavoru

0
730

Pozivamo građane da nam se sutra pridruže na Trgu Srpskih Boraca u Prnjavoru od 11 do 13 časova i da zajedno obilježimo 10.oktobar Dan mentalnog zdravlja, jer “nema zdravlja bez mentalnog zdravlja”  kako to poručuje ovogodišnji slogan pod kojim se obilježava ovaj međunarodni dan.

Mentalno zdravlje je stanje dobrobiti, gdje svaka osoba postaje svjesna svojih sposobnosti, može da se nosi sa normalnim stresom u životu, u stanju je da radi produktivno,te je sposobna da ostvari lični doprinos za svoju zajednicu.

U ovom pozitivnom smislu, mentalno zdravlje predstavlja temelje za blagostanje i efikasno funkcionisanje kako za pojedinca, tako i za zajednicu.

Kao i svaka druga promocija zdravlja, promocija mentalnog zdravlja uključuje određene akcije koje kreiraju životne uslove i okruženje koje je podržavajuće i koje dozvoljava ljudima da izgrade i sprovedu zdrave životne stilove.

Ovom prilikom biće izloženi radovi korisnika Centra za mentalno zdravlje DZ Prnjavor, a koji su nastali u radionicama radne terapije CMZ-a.

 

PODIJELI