Od juče zaživio prnjavorski jesenji kros

0
1022

Na terenima izletišta Borik u Prnjavoru,juče (nedjelja) organizovan je prvi jesenji kros,koji je okupio sve starosne kategorije,a među učesnicima su bili i polaznici Dnevnog centra „Neven“ iz Prnjavora,koji okuplja djecu sa posebnim potrebama.

-Ovo je akcija koja zaslužuje sve pohvale.Zahvalni smo svim sponzorima takmičenja i jednog zaista ugodnog druženja u prirodi,kao i učesnicima svih starosnih kategorija iz nekoliko gradova  Republike Srpske.Naše udruženje postoji od 2.012.godine i trenutno okuplja 26-oro mališana,kaže Novka Dušanić,koja se nalazi na čelu rukovodstva „Nevena“.

Među učesnicima je bila i petočlana ekipa AK Doboj.

-Iako smo se dan ranije vratili sa uglednog krosa Radio Televizije Srbije,u Šapcu,dali smo sebi u zadatak da dođemo i ovdje,u Prnjavor.Naša ekipa broji četvoro atletičara,koji svojim nastupom u ovom prekrasnom ambijentu borove šume i  kvalitetno uređenih staza,želimo da damo doprinos jednog ugodnom druženju,rekao je trener u AK Doboj,Lazo Pejčić,svojevremeno dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije u brzom hodanju.

U organizaciji  krosa   posebno su  bili angažovani  članovi Atletskog kluba „San“,a dogovoreno je da ubuduće jesenji kros postane tradicionalan.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI