De Niro: Trenutna situacija u Njujorku asocira na 11. septembar

0
239

Legendarni glumac Robert De Niro istakao je kako nije zadovoljan zakašnjelom reakcijom vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama ali je ipak vrlo zahvalan na odličnim potezima koje je napravio guverner Njujorka Andrev Kuomo.

“Volio bih da su ljudi i vlasti reagovali ranije. Imali su dovoljno upozorenja za to. Mislim da ne bismo bili tu gdje jesmo da su oni ranije reagovali”, objasnio je 76-godišnji glumac u svom intervjuu za CNN.

Dodao je kako je Kuomo odradio odličan posao, ali i kako je osvježavajuće gledati nekoga ko radi i ne boji se podići glas za prave stvari. U kratkom razgovoru je uporedio napad koji se dogodio 11. septembra 2001. sa sadašnjom situacijom:

“Osjećaj je identičan, ali je ovo nešto što smo navikli viđati u filmovima. Sve se prebrzo odigralo, ovakve stvari inače vidimo samo na platnu, a sad se dešavaju nama”, objasnio je.

Podsjetimo, vlasti u SAD-u su naišle na mnoštvo osuda zbog toga što na pandemiju virusa korona nisu reagovale na vrijeme.

Najviše kritika dobio je predsjednik SAD-a Donald Tramp, koji je odbio staviti Njujork u karantin, uprkos činjenici da je to žarište avirusa korona u SAD-u. Broj zaraženih u SAD-u trenutno je 764.265, a samo je u Njujorku zabilježeno 247.215 slučajeva.

/klix.ba/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here