Derventa: Novčana pomoć za majke sa više djece

0
697

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić uručio je danas majkama sa troje ili više djece novčanu pomoć i druge poklone, za šta je iz lokalnog budžeta izdvojeno 10.800 KM.

Za majke koje su rodile treće i svako naredno dijete iz budžeta bude izdvojeno po 600 KM, za blizance 2.000, a trojke 3.000 maraka.

Na području Dervente od decembra prošle godine 12 žena je rodilo treće dijete, njih pet četvrto, a jedna majka je rodila peto dijete.

“Ovo je već postala tradicija, a novac u budžetu za ove namjene izdvajamo sa puno ljubavi i pažnje”, rekao je Simić i dodao da ova lokalna zajednica podržava i srednjoškolce i studente.

On je podsjetio da će za proširenje obdaništa biti uloženo skoro milion maraka, a da je iz budžeta izdvojeno 4,5 odsto sredstava za sport.

“Finaniramo travnati teren za mlade ljude koji žele da se bave sportom, a biće izgrađen i gradski park”, dodao je Simić.

Admira Kunić Adanović zahvalila je načelniku na prijemu i pomoći, koja uvijek dobro dođe.

Današnjem prijemu u prostorijama Centra za kulturu prisustvovao je i načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here