Detalji ubistva u Sarajevu: Penzionisani policajac nakon svađe ubio sina

0
474

Penzionisani policajac Mujaga Ivazović (67) koji je u stanu u sarajevskom naselju Saraj polje hicima iz pištolja ubio sina Semira Ivazovića (37) nalazi se na kriminalističkoj obradi u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić rekla je Srni da će lice čiji su inicijali M.I, nakon kriminalističke obrade, biti predato Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

“Izdata je i naredba za obdukciju tijela stradalog kako bi bio utvrđen uzrok smrti”, rekla je Bavčićeva.

Prema nezvaničnim informacijama federalnih medija, ubistvu koje se dogodilo sinoć oko 20.35 časova prethodila je porodična svađa.

Na mjesto događaja je izašla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koja je u 20.45 časova konstatovala smrt.

Tijelo ubijenog je prevezeno u prosekturu Bare.

N1 navodi kako su komšije sa Vojničkog Polja, naselja gdje je izvršeno ubistvo, kazali kako je sve počelo iza 20 sati svađom između oca i sina Semira I. nakon čega su se čula tri hica.

Ističu kako ništa nije slutilo da bi se moglo desiti ubistvo.

Otac i sin su sami živjeli na adresi Hasana Sućeške, a prije sedam mjeseci je preminula majka Semira I. Nakon toga je, kako kažu komšije, nastao nesporazum, odnosno narušeni su porodični odnosi, ali ne do te mjere da bi došlo do ubistva.

Nakon sinoćnje tragedije, na ovu adresu su stigli pripadnici MUP-a KS gdje su izvršili uviđaj.

(Nezavisne)

PODIJELI