DISOVCI ODIGRALI MODERNU VERZIJU TOMA SOJERA

0
282

Glumci DIS-ovog pozorišta mladih iz Banjaluke predstavili su se sinoć publici u Prnjavoru izvođenjem predstave „Šta je zaista uradio Tom?“ , u čijoj su osnovi djela Marka Tvena postavljena u moderno doba.

Milan Bogdanović kojem je povjerena uloga Toma Sojera u izjavi Srni pojasnio je da se radnja vrti oko dva prijatelja koji traže pravdu i istinu u današnjem svijetu, pokušavaju stvari učiniti boljim, ispraviti ono što u društvu nije kako treba.

„Kroz predstavu smo pokušali da definišemo sve probleme srednjoškolaca, probleme koji su nama bliski i poznati, da ih provučemo kroz cijelu priču“ , kaže Bogdanović.

Marko Bojić koji se našao u ulozi Haklberi Fina kaže da sa posebnim emocijama dolazi pred prnjavorsku publiku.

„Prnjavor je uvijek zanimljiv grad jer nas dočeka dosta publike, uvijek je tu neka posebna energija. Već nekoliko godina naše pozorište je na ovom festivalu, uvijek je dobra zabava i za publiku i za glumce“ , izjavio je Bojić.

On kaže da je bilo zabavno raditi na predstavi, koja je za samo nekoliko mjeseci od premijernog izvođenja već osvojila nekoliko nagrada.

„Igrali smo na dva festivala i na oba osvojili nagrade. Na Festivalu srednjoškolskih pozorišta u Živinicama dobili smo nagrada za glumačku igru, a na Festivalu autorske poetike u Mostaru osvojili smo nagradu za raznovrsnost glumačke igre“ , precizirao je Bojić.

Predstava je izvedena u okviru Pete pozorišne revije „Prnjavor i prijatelji“ čiji je organizator Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.

Naredne srijede u Prnjavoru gostuje beogradski glumac Ivan Perković iz NAS teatra sa predstavom „Svetozar T'reći“.

(Srna – T.S.)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here