Đajić: Dodik se osjeća bolje, zdravstveno stanje stabilno

0
270

Zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća bolje i pod stalnim je nadzorom ljekara, izjavio je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

Đajić je podsjetio da je Dodik u UKC-u hospitalizovan prije pet dana zbog bolova u želucu, mučnice, malaksalosti i otežanog disanja.

“Nakon pretraga, utvrđeno je da Dodik ima obostranu upalu pluća, gastritis, a pozitivan je bio i treći test na virus korona”, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, konzilijum ljekara koju brinu o zdravstvenom stanju srpskog člana Predsjedništva BiH zasijeda svakodnevno.

“Konzilijum je zasjedao i danas, a prisustvovao mu je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić”, napomenuo je Đajić.

Đajić je naveo da su ljekari UKC-a u svakodnevnoj komunikaciji sa ljekarima iz Srbije i inostranstva, te da imaju usaglašene stavova o terapiji koju prima Dodik.

Ono što je posebno važno, kaže Đajić, jeste da Dodik prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu.

“Moram da prenesem Dodikove pozdrave i zahvalnost svima koji su se raspitivali za njegovo zdravstveno stanje, uz obećanje da će dobiti ovu bitku kao što je dobio mnoge do sada, ali i one koje mu prethode u budućnosti”, rekao je Đajić.

/Srna/

PODIJELI