Đokić: Rukovodstvo Elektroprivrede RS samo odlučilo da ode

0
520

Šesti dan nakon što je uprava Elektroprivrede Republike Srpske podnijela ostavke, prvi put se oglasio resorni ministar, Petar Đokić.

Rukovodstvo je, prema njegovim riječima, samo odlučilo da ode, a od novog očekuje, kako kaže, “isto tako dobru saradnju”.

“Do promjena u rukovodstvu ERS je došlo nakon što su podnijeli ostavke. I ta činjenica je prihvaćena od nadzornog odbora. Imenovana je nova uprava. Ustvari za sada je imenovan dio nove uprave. Uskoro će biti imenovani i ostali članovi uprave. Ja očekujem da ćemo moći ostvarivati isto tako dobru saradnju i sa novom upravom. Nova uprava mora da se posveti ukupnom stanju u Elektroprivredi. Ono nije sjajno kada gledamo sadašnji finansijski rezultat za 2017. godinu”, rekao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske.

Ministar je svjestan milionskih gubitaka u proizvodnim preduzećima. Hidroelektrane prošle godine nisu baš, kako kaže, “sjajno poslovale”. Brojke kažu da su poslovale više nego loše. Postoji opravdanje, kaže Đokić.

“Postoje i objektivni razlozi zbog kojih je to nastalo. Kao što je poznato, prošla godina je bila izuzetno teška godina sa znatno manjom proizvodnjom od one koja je bila planirana. Posebno u Hidroelektranama”, naglasio je Đokić.

Stižu bolji dani, najavljuje ministar. Termoelektrani Ugljevik krenulo je nabolje. Desilo se to upravo nakon remonta, koji je do sada bio neslavan zbog kupovine struje u nedoba, a sada bi mogao da proslavi TE Ugljevik.

“Nakon kapitalnog remonta u Ugleviku imamo nove bolje i vrlo vidljive rezultate u proizvodnji koju daje ova elektrana nakon kapitalnog remonta. Što znači da sve ono što je investirano u kapitalnom remontu se pokazalo veoma opravdanim i to što je ona neko vrijeme bila izvan proizvodnje, planski naravno, sada već daje dobe rezultate”, istakao je Đokić.

(ATV)

PODIJELI