Dodik: Dokaže li Ukrajina da je tražila ikonu prije sastanka s Lavrovom vratićemo je

0
403

Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu prije datuma kada sam imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da je predamo, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

“Međutim, ovdje je samo važno da budem napadnut, isto kao i Dragan Čović (lider HDZ-a) i njegovi saradnici. Sve to dovoljno govori o pravosuđu u BiH”, konstatovao je Dodik u intervjuu za agenciju Srna.

On je ponovio da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi nekoliko funkcionera iz Srpske bilo osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne.

“Primjer za to je ikona u vezi sa kojom se neprekidno vodi cijela haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone. Međutim, nekima uopšte ovo nije važno, i ostali su nijemi na priču kada je Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od 3.000 lažnih viza kako bi ljudi mogli ući u BiH, a među njima je bilo i bezbjednosno opasnih”, podsjetio je Dodik, konstatujući da je taj podataka svima bio nevažan.

On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci vezi sa njom.

Podsjećamo, rusko Ministarstvo inostranih poslova vratilo je ikonu koja je poklonjena Sergeju Lavrovu, šefu ruske diplomatije, tokom posjete Bosni i Hercegovini, radi pojašnjenja njenog porijekla.

/Srna/

PODIJELI