Dodik: Hojt Ji nije predstavnik aktuelne politike SAD

0
669

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Ji nije predstavnik aktuelne politike SAD koju zastupa predsjednik Donald Tramp i da činjenicu da je nemoćan demonstrira direktnim i grubim miješanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja.

“Ji nema podršku Stejt departmenta. On je kadar prethodne administracije koja je izgubila na izborima”, naveo je Dodik za “Večernje novosti”.

Dodik je istakao da je poznat Trampov stav da se neće miješati u uređenje drugih zemalja, što je nedavno ponovio na Generalnoj skupštini UN.

“Mislim da je Ji dobio previše prostora u medijima. Politika koju zastupa nema podršku američkog naroda. Koliko je bitan, govori i to da se još nije zvanično sastao sa aktuelnim državnim sekretarom Reksom Tilersonom”, naglasio je Dodik.

On je naveo da kod opozicije u Srbiji, naročito kod Čedomira Jovanovića, izjave Jia izazivaju impresije za politiku prošlosti.

Dodik je istakao da sa Vučićem nije razgovarao o zahtjevima zvaničnika SAD.

“Večernje novosti” navode da je Ji prilikom zvanične posjete Beogradu zahtijevao od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se založi za očuvanje cjelovitosti BiH, što podrazumeva obuzdavanje snažnih ambicija Dodika o nezavisnosti Srpske.

(Srna)

PODIJELI