Poslanik donio Vučićev indeks i čitao ocjene VIDEO

0
912

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović doneo je svoj indeks, ali i foto-kopiju indeksa predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u parlament.

Martinović je tako ispunio ono što je najavio na jučerašnjem burnom zasjedanju, a kako je rekao, lider njegove stranke i predsjednik države završio je fakultet prosječnom ocjenom 9,44.

Konstatujući da Balša Božović iz DS-a nije donio svoj indeks, Martinović je ironično rekao da želi da pročita dio ocjena koje je tokom studiranja dobio, kako je više puta ponovio, “neuki, neobrazovani predsjednik Srbije”.

Martinović je rekao i da takav student “očigledno ne pripada građanskoj eliti Srbije, kojoj očigledno pripadaju ovi iz Demokratske stranke”, spomenuo je i kontroverznu anketu o Nadeždi Petrović i Urošu Prediću, a zatim je redom čitao predmete iz kojih je Vučić dobio desetke, napominjući i imena pojedinih profesora, od kojih su neki u opozicjii.

Prekinula ga je predsjednica Skupštine, uz osmijeh, riječima “Hvala, dosta desetki”, a Martinović je svoje izlaganje završio uz aplauz.

Funkcioner SNS je rekao i da je njegova stranka “narodna, da ne krije ništa i da želi da građani znaju sve o njima”.

(B92)

PODIJELI