Dodik: Novi pokušaj SDS-a da pobjegne od odgovornosti za neuspjeh referenduma

0
560

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da SDS ponovo pokušava da pobjegne od odgovornosti za neuspjeh u održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu, pošto u posljednje tri godine ništa ne rade u interesu Republike Srpske niti imaju odgovore na najvažnija nacionalna pitanja.

“Sada su ljuti što neustavno pravosuđe BiH nije optužilo, osudilo i zatvorilo Dodika na osnovu njihovih laži i podmetanja, pa da mirno mogu na izbore. Time pokazuju da su njihova očekivanja od Suda i Tužilaštva bila ne da se ukinu, niti da se dovedu i pravni okvir. Oni su od njih očekivali da budu batina za njiove političke neiostomišljenika. I zato sada kuknjava”, izjavio je predsjednik Republike Srni.

Na pitanje Srne da prokomentariše poziv SDS-a da objasni “kako to da je Tužilaštvo BiH obustavilo višegodišnju istragu protiv njega nekoliko dana uoči povlačenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH”, Dodik je rekao da je indikativno da SDS zna da je obustavljena istraga protiv njega, a da on lično o tome ništa ne zna, te da ta stranka izgleda dobro zna kada se nekome sprema optužnica, a kada se odustaje od gonjenja.

“Da su nacionalno odgovorna stranka i sami bi uputili javni poziv Sudu BiH s pitanjem zbog čega je izdao odobrenje da se prisluškuje predsjednik Republike Srpske i kakvo je to teško djelo bilo da su takve radnje bile neophodne. Ali SDS više nije ni nacionalna ni državotvorna stranka i od njih to gotovo više niko i ne očekuje”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da “o paktu sa strancima ne može slovo da drži partija kojoj je glava u jednoj ambasadi, a koja ih i dalje, uprkos slijepoj poslušnosti, drži na crnoj listi”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here