SDS: Dodiku referendumi služe da zatvori istrage u aferema

0
543

Srpska demokratska stranka poziva Milorada Dodika da, umjesto što patetiše i glumi žrtvu jer je bio predmet istrage Tužilaštva BiH, javnosti objasni kako to da je Tužilaštvo BiH obustavilo višegodišnju istragu par dana uoči povlačenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

– Više je nego indikativno da su dvije korupcionaške afere u kojima je Dodik bio osumnjičen okončane nakon prvog odustajanja od referenduma 2011. godine, a da je treća u kojoj je Dodik osumnjičen okončana uoči drugog odustajanja od referenduma. Više nema sumnje da Dodiku ne smetaju Sud i Tužilaštvo BiH, niti nepravda prema onima koji su stvarali Republiku Srpsku, a danas su mete progona tih institucija, nego mu referendumi služe da zatvori istrage u aferema čiji je glavni akter – piše u saopštenju SDS.

Dodaju da javnost u Republici Srpskoj treba da zna da je jedina ”međunarodna okolnost” koja se promenila od 2015. godine, kada je drugi put raspisan referendum, Dodikov dil sa međunarodnom zajednicom da on povuče odluku o referendumu, kako bi istraga protiv njega bila zatvorena, a optužnica odbačena.

– Najnovija trgovina nacionalnim interesima od strane Milorada Dodika, najsnažnija je poruka narodu u Republici Srpskoj da su za nacionalne interese srpskog naroda najopasniji korumpirani lideri koji su meta ucena i Sarajeva i Brisela i Vašingtona – piše u saopštenju SDS.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here