Dodik: Opozicija u Srpskoj politički sterilna

0
308
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je opozicija u Republici Srpskoj politički sterilna i bezidejna.
– Opozicija u Republici Srpskoj je politički sterilna, bez ikakve ideje, nema ni talenta za bilo šta. To pokazuje permanentni pad njihove strukture i političke moći u Republici Srpskoj, uzrokovane njihovim nedosljednim političkim ponašanjem i nesposobnošću da se njihova organizacija ili politika nametne kao prihvatljiva za ljude ovdje. Naravno, imaju pravo na političko djelovanje i u tom pogledu niko im ne osporava pravo da misle. Јa se neću odreći mogućnosti da se o tome promišlja – rekao je Dodik za Slobodnu Evropu.

 

Kada je riječ o statusu Republike Srpske, Dodik smatra da veći stepen samostalnosti Srpske u okviru BiH, nikom ne bi trebalo da predstavlja problem.

– Vjerovatno je teško političkom Sarajevu prihvatiti samo postojanje Republike Srpske. Isto tako, mora da se shvati da je potpuno ravnopravno sa tim teškim shvatanjem za Bošnjake, postojanje Republike Srpske. I za nas Srbe je teško shvatanje da smo u okviru BiH. I tu treba tražiti pomirenje, neku vrstu uvažavanja, da prekinemo jednom sa tim stalnim nadgovaranjem oko nadležnosti, da jednog dana podvučemo tu crtu i kažemo nećemo dirati, idemo sad da razvijamo taj sistem, a ne uporno, sad kad je nestao visoki predstavnik sa tim mjerama koje je donosio, pojavljuje se u istom konceptu razvlašćivanje Republike Srpske – rekao je Dodik.

/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here