Nema dogovora o povlačenju sredstava MMF-a

0
342

Savjet ministara na današnjoj vanrednoj, telefonskoj sjednici nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo finansiranje /RFI/ od Međunarodnog monetarnog fonda, s ciljem finansiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije.

Za odluku nisu glasali ministri inostranih poslova Bisera Turković, bezbjednosti Fahrudin Radončić i odbrane Sifet Podžić, te zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović.

Savjet ministara donio je odluku o davanju ovlaštenja ministru finansija Vjekoslavu Bevandi za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava RFI od MMF-a u iznosu od 265,2 miliona Specijalnih prava vučenja u protivvrijednosti konvertibilne marke po kursu na dan povlačenja sredstava, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora zaduženo je da promisornu notu dostavi Centralnoj banci BiH, a sredstva koja budu povučena na osnovu toga biće raspoređena posebnom odlukom Savjeta ministara, u skladu sa potpisanim Pismom namjere.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom glasniku BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here