Dodik: Pomoć iz Mađarske izraz velikog prijateljstva

0
260

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Republika Srpska doživljava kao izraz velikog prijateljstva medicinsku pomoć koju je dobila od Mađarske, a koja će joj poslužiti u borbi protiv virusa korona.

“Ovo je važan dan za Srpsku, jer imamo posjetu dragog i važnog gosta koji nam je donio pomoć. Zahvalni smo ministru inostranih poslova Mađarske Peteru Sijartu i premijeru ove zemlje Viktoru Orbanu za ovu pomoć. Orban uspješno vodi svoju zemlju, smatramo ga velikim liderom koji zna kako da država bude uspješna i njegovo vođstvo nam je primjer”, rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa Sijartom.

On je istakao da nema otvorenih pitanja sa Mađarskom.

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto izrazio je nadu da će pomoć u medicinskoj zaštitinoj opremi, koja je danas stigla na banjalučki aerodrom, pomoći Republici Srpskoj u borbi sa vanrednim okolnostima koje je izazvala epidemija virusa korona.

Sijarto je istakao da je rukovodstvu Mađarske jasno da se i region zapadnog Balkana nalazi pred velikim izazovima kao i Centralna Evropa, te da nije bilo upitno da će se Mađarska odazvati pozivu Republike Srpske za pomoć.

“Nama su pomogli prijatelji, a pošto ste vi naši prijatelji, kada ste nam se obratili za pomoć bilo je za nas potpuno evidentno da ćemo vam je pružiti”, rekao je Sijarto novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je Dodiku i rukovodstu Srpske poželio sreću u daljoj borbi protiv epidemije virusa korona.

Ranije danas, na Aerodrom Banjaluka sletio je avion sa pomoći koju je Mađarska poslala Republici Srpskoj za borbu protiv pandemije virusa korona.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here