Dodik posjetio mauzolej osnivača moderne Turske

0
157

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Ankari mauzolej prvog predsjednika i osnivača moderne Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, gdje je odao počast i položio cvijeće.

Mauzolej su posjetili i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Dodik, Komšić i Džaferović borave danas u posjeti Ankari, na poziv turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, sa kojim će razgovarati o svim aspektima bilateralnih odnosa i budućim koracima za unapređenje saradnje, posebno u zajedničkim infrastrukturnim projektima.

Po dolasku u Ankaru, Dodiku je na aerodromu priređen svečani doček uz najveće državničke počasti.

Članovi turske delegacije, u kojoj su bili guverner i gradonačelnik Ankare, komandant počasne jedinice i generalni direktor za protokol u Ministarstvu inostranih poslova ambasador Ahmet Bašar Šen, u zgradi aerodroma upriličili su sastanak dobrodošlice za srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Tokom posjete, biće riječi i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, navedeno je na sajtu Predsjedništva Turske.

U agendi posjete je predviđeno i potpisivanje različitih sporazuma koji će dodatno ojačati ugovornu osnovu bilateralnih odnosa.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here