Dodik: Srpska opredijeljena za mir i stabilnost

0
428

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da je Republika Srpska stabilna, upućena ka svojoj budućnosti i opredijeljena za mir i stabilnost.

“Želimo da uvažavamo sve druge i drugačije, ali smo spremni da proslavljamo svoje praznike i datume. Svi znamo da je 9. januar nesporan i tako će biti”, rekao je Dodik na svečanoj večeri u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja u Banjaluci.

On je zahvalio patrijarhu Irineju za ljubav koju ima prema Republici Srpskoj.

“Malo je naroda koji imaju priliku da proslavljaju dva dana republike. Jedan je u Srbiji, a drugi u Republici Srpskoj i to treba da bude naše bogatstvo. Naš narod uvažava druge i drugačije, ali prije svega mora da vodi računa o sebi i da sa drugima živi u miru”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je pokazala vitalnost koju ne bi mogli da izdrže veći narodi.

“Republika Srpska je nastala u vrijeme mira i bila je politička i životna volja srpskog naroda. Ovdje sam jedan od rijetkih koji je 9. januara 1992. godine digao ruku za Republiku Srpsku. To su bila teška i izazovna vremena i moramo da odamo priznanje ljudima tog vremena koji su našu republiku stvorili. Imali smo namjeru da budemo nezavisna država i zato smo glasali za njeno formiranje”, naglasio je Dodik.

On je rekao da će obilježavanje 30 godina od formiranja Republike Srpske biti impozantno.

Domaćin svečane večere bila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministri u Vladi Republike Srpske i u Savjetu ministara, poslanici u Narodnoj skupštini i u parlamentu BiH, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Večeri su prisustvovali i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, predstavnici diplomatskog kora, zvanice iz javnog, društvenog i političkog života.

PODIJELI