Dodik: Srpska sve stabilnija, Srbe više niko neće ponižavati

0
256

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče u Rudom da je Republika Srpska stabilna i da je stabilizovala svoje finansije, a da na političkom planu Srbe više niko neće moći da ponižava i ucjenjuje.

“I u ovoj godini bilježimo pristojan rast proizvodnje. U narednoj godini smanjićemo naše obaveze za 250 miliona KM, što ukazuje na činjenicu da će Srpska sljedeće godine imati stopu zaduženja od oko 39 odsto i to će biti najmanja stopa u regionu”, rekao je Dodik obraćajući se mještanima Rudog.

Republika Srpska će, poručio je on, biti politički i ekonomski sve jača i stabilnija, a tome će posebno doprinijeti nova reprezentacija predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Dodik je podsjetio da će odnos srpskih predstavnika u institucijama BiH prema Republici Srpskoj biti regulisan novim zakonom.

“To će važiti za sve, bez obzira na političku opciju. Republika Srpska je pokazala da ima svoj karakter prema vlasti”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj uvijek će biti narodna, pa će tako Srbi reći svoju konačnu riječ i o odnosu prema NATO-u, a sadašnji stav je jasan – Srbi ne žele članstvo u toj alijansi.

Dodik je rekao da više nikada neće dozvoliti bilo kome da ponižava srpski narod, njegove instuticije i obilježja.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here