Dodik: Srpski narod nosilac antifašističke borbe

0
346

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim učesnicima Narodnooslobilačkog rata /NOR/ 27. juli – Dan ustanka protiv fašizma, istakavši da je srpski narod nosilac antifašističke borbe.

Dodik je naglasio da je srpski narod dao najveći doprinos u borbi protiv fašizma i prvi se digao na ustanak, podnijevši i najveću žrtvu u borbi protiv ove najveće pošasti u prošlom vijeku.

On je naglasio da je ovo datum kada treba sa posebnim pijetetom da se sjetimo svih žrtava koji su dali svoje živote za slobodu i mir, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Naša je sveta dužnost da se prisjetimo svih koji su dali živote da danas živimo u miru, kao i preživjelih boraca NOR-a, da čuvamo uspomenu na našu svijetlu istoriju i nastavimo njihovim putem njegujući antifašističku tradiciju – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da o tome koliko žrtvu je podnio srpski narod svjedoče brojna stratišta, jame, grobnice i spomenici, zbog čega im dugujemo vječnu zahvalnost i poštovanje, a njihova hrabrost, odlučnost i žrtva koju su podnijeli nikada ne smiju biti zaboravljeni.

/Srna/

PODIJELI