Dogovoren nastavak izvoza goveđeg mesa u Tursku

0
251

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović dogovorio je danas u Ankari na sastanku sa turskim ministrom poljoprivrede Bekirom Pekdemirlijem nastavak izvoza mesa iz BiH u ovu zemlju.

“Izvoz goveđeg mesa biće nastavljen i do kraja ove godine. BiH će moći da izveze 3.000 tona iskoštenog mesa, čime ćemo otkloniti zastoj u realizaciji ovog aranžmana”, izjavio je Šarović nakon sastanka.

Budući da Sporazum o slobodnoj trgovini između BiH i Turske čeka ratifikovanje parlamenata, Šarović je zatražio da, u međuvremenu, izvoz u ovu zemlju bude nesmetano nastavljen kako privrednici iz BiH ne bi trpjeli posljedice čekanja, navode iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Na sastanku u Ankari razgovarano je o ukupnoj trgovinskoj razmjeni dvije zemlje i dugoročnim aranžmanima dogovorenim kroz Sporazum o slobodnoj trgovini.

U okviru posjete Turskoj, Šarović će se sutra sastati i sa ministrom trgovine ove zemlje Ruhsar Pekcan.

Turska je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH, a obim robne razmjene između dvije zemlje iznosi 700 miliona dolara.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here