Paradu ponosa u Sarajevu će nadgledati i antisnajperska jedinica

0
282

Antisnajperska jedinica MUP-a Kantona Sarajevo biće angažovana na predstojećoj Bh. povorci ponosa koja će biti održana u nedjelju 8. septembra.

Snajperisti će biti raspoređeni na krovovima zgrada pored rute kretanja, kako bi i na taj način pružili maksimalnu sigurnost učesnicima Povorke kojih će prema posljednjim informacijama biti više od pet stotina.

Poznato je i da će biti angažovano 1.100 policajaca iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i pripadnici Federalne uprave policije i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Organizatori su ispunili zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo o angažovanju privatne agencije za obezbjeđenje, pa će učesnike povorke dodatno čuvati i 150 radnika obezbjeđenja, kao i betonske prepreke koje će biti postavljene u sporednim ulicama.

Treba istaći i da će u povorci učestvovati veliki broj osoba iz političkog i javnog života.

Prva Bh. povorka ponosa će sa bezbjednosnog aspekta, s obzirom na sve navedeno, biti jedan od najkompleksnijih događaja koji je organizovan u posljednjih nekoliko godina u glavnom gradu BiH.

(Agencije)

PODIJELI