Dolazi nova Lada Niva

0
2006

Lada je u Moskvi predstavila koncept u kojem mnogi vide obrise nove Nive.

I zaista, ne treba biti jako tehnički potkovan da bi se u ovom zaista atraktivnom konceptu iščitavale linije nove Nive. Ili bi barem mnogi tako htjeli.

Oni drugi će pak reći kako je 4×4 Vision samo Duster na steroidima kod kojeg se dramatika htjela postići kontrastnim detaljima i povećim 21-inčnim felugama.

Razigran dizajn nastavlja se i u kabini kojom dominiraju digitalni kokpit i bogata oprema, a za potpuni dojam tu je panoramski stakleni krov i ambijentalna rasvjeta.

Konkretni brojevi potvrđuju kompaktne mjere. Niva, tj. 4×4 Vision, u dužinu mjeri tek 4,2 metra, a prevjesi su minimalni kako bi se osigurala dobra manevarska svojstva i izvan asfalta. Zakretni prekidač za opcije pogona budi nadu da će i mogući serijski model biti više radnik, a manje šminker.

Ladin šef dizajna Steve Martin kaže pak kako je 4×4 Vision tek najava onog što Lada može, ali i koliko energični planiraju biti u budućnosti. Kad stigne na tržište, nova Lada 4×4 će dobiti 1.8 benzinac sa 122 KS u kombinaciji novog mjenjača.

(index.hr)

PODIJELI