Donji Vijačani- Više vode za piće

0
1663

Domaćinstva Mjesne zajednice Donji Vijačani do kraja  ljeta naredne godine biće znatno bolje snabdijevena vodom za piće, jer je u toku izgradnja nove mreže na ovom području i proširenje kapaciteta postojećeg vodovoda.

“Podsjetio bih da smo prošle godine napravili bušotinu novog bunara u čije uređenje je uloženo oko 32.000 KM, čime su stvoreni uslovi za proširenje postojećeg vodovoda i da se kompletni Donji Vijačani obezbijede vodom”, kazao je načelnik opštine Prnjavor, dr Siniša Gatarić, tokom današnje posjete ovom gradilištu.

U narednom periodu, pored 160 domaćinstava koja gravitiraju na ovom području, kapacitet će biti uduplan, a povoljne vremenske prilike pogoduju izvođaču radova, prnjavorskom Vodovodu.

Investicije za potisni cjevovod u Donjim Vijačanima iznosile su oko 45.000 KM,a njime je omogućeno značajno povećanje kapaciteta priključaka.

Direktor firme prnjavorskog preduzeća “Vodovod” Dragomir Đurđević, zadovoljan je dinamikom izvođenja radova na novoj vodovodnoj mreži na području ovog dijela opštine Prnjavor.

“Zahvaljujući opštini Prnjavor, radovi na izgradnji potisnog cjevovoda u dužini od 1.600 metara odvijaju se po planu, a jedan dio radova na izgradnji distributivnog rezervoara sufinasiraće lokalno stanovništvo”-napomenuo je Đurđević.

Radovi na cjevovodu u Donjim Vijačanima trebali bi biti završeni sredinom sljedeće godine. /prnjavorlive.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here