Dragan Radić iz Prnjavora izabran za novog predsjednika Regionalnog odbora DNS-a

0
454

DNS nije opozicija Srpskoj nego Dodiku” Nešić u Gradišci najavio osvajanje 12 mandata u NS RS i snažnu političku borbu

Na sastanku Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza koji je u četvrtak naveče održan u Gradišci, Nenad Nešić, predsjednik ove partije kazao je da će odmah poslije Nove 2022. godine započeti snažnu kampanju kako bi na parlamentarnim izborima u oktobru osvojili planiranih 12 poslaničkih mandata.

Demokratski narodni savez vodi realnu, moguću i objektivnu politiku. Mi nismo opozicija Republici Srpskoj nego Miloradu Dodiku i njegovoj politici. Imamo dovoljno snažnu i jasnu političku viziju, prvenstveno oslonjenu na svoje snage koje su veoma ugledne i snažne, uticajne u svojim sredinama kao što je to u ovoj regiji – izjavio je Nešić za Srpskainfo, nakon sjednice Regionalnog odbora.

On je takođe kazao da u Izbornoj jedinici koju čine Gradiška, Laktaši, Srbac i Prnjavor, DNS može izboriti dva poslanička mandata. Predsjednik DNS-a Republike Srpske najavio je da će sredinom decembra o izborima raspravljati na sastanku svih predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a Republike Srpske.

Ovaj sastanak najvjerovatnije biće održan 15. decembra u Banjaluci.

– Moj cilj je da do kraja januara imamo, ako ne kompletnu listu kandidata za poslanike u NS RS, ono bar nosioce liste po regijama. Od 20. januara za nas neće biti odmora. Svima koji budu predloženi, jasno ću kazati da ne smije biti izdaje, napuštanja DNS-a, krađe mandata. To neću dozvoliti po svaku cijenu, za šta ćemo pronaći zakonsko uporište odnosno model zaštite partije u tom smislu. Ko god pomisli da mandat DNS-a može odnijeti nekome drugome, u tome neće uspjeti – precizirao je Nešić.

Krivo mi je, dodao je on, zašto nismo, prvi put, kada je došlo do takvog pokušaja, do krađe mandata, reagovali. To je najefikasnija i neophodna zaštita integriteta Demokratskog narodnog saveza.

Na ovom sastanku, za novog predsjednika Regionalnog odbora DNS-a izabran je Dragan Radić iz Prnjavora.

Dosadašnji predsjednik Dane Malešević, poslanik u NS RS, predsjednik Gradskog odbora DNS-a u Gradišci i član republičkih organa kazao je da će ovim izborom Regionalni odbor biti zastupljeniji u Predsjedništvu DNS-a RS.

Uz pohvale za dosadašnji Maleševićev rad na području regije, rečeno je da su se za Radića opredijelili zbog dugogodišnje vjernosti DNS-u, kontinuiteta u radu i dobrih rezultata koje je postigao u Prnjavoru, gdje je na predsjednik opštinske organizacije.

Takođe, ovim je DNS, pojasnio nam je Malešević, pokazao da računa na mlađe kadrove i da njima, daje šansu. Takav primjer je i u Srpcu, gdje je predsjednik Opštinskog odbora Saša Ilić veoma vrijedan i odlučan u provođenju politike DNS-a i tumačenju stranačkih stavova.

Milan Pilipović – srpskainfo.com

PODIJELI