PRNJAVOR: Prijem za predstavnike Opštinske organizacije slijepih

0
266

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš organizovao je prijem za predstavnike Opštinske organizacije slijepih Prnjavor. Na sastanku su dogovorene naredne aktivnosti u okviru kojih će opština pomoći i olakšati rad ove organizacije.

Predsjednik Organizacije slijepih Prnjavor, Goran Vasić rekao je za naš Radio da opština ima razumijevanja za njihove probleme, te ističe da bez podrške lokalne zajednice rad organizacije ne bi bio na zadovoljavajućem nivou.

” Drago nam je što imamo priliku da sa načelnikom opštine razgovaramo o problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo. Zahvalni smo na podršci koju dobijamo od načelnika, a trenutno najveći problem sa kojim se suočavamo je prostor u kojem naša organizacija djeluje, te se nadamo da će opština taj problem uskoro riješiti” , rekao je Vasić.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš pohvalio je rad organizacije te naglasio da ova organizacija uspješno djeluje tokom cijele godine.

” Opština je do sada pružala podršku ovoj organizaciji, a danas smo razgovarali o daljim planovima, kako bi podrška opštine bila što bolja. Poseban problem ove organizacije je obezbjeđenje adekvatnog prostora, s obzirom da je organizacija smještena u barakama iza stare zgrade Opštine, što su zaista neuslovne prostorije. Druga tema razgovora bila je nabavka opreme koja je Organizaciji slijepih potrebna za realizaciju sportske aktivnosti, što će opština obezbijediti odmah u januaru”, istakao je Tomaš.

On je dodao da u okviru nove sportske dvorane planira izgranju kuglane koja bi bila posebno korisna Organizaciji  slijepih. / Nikolina Vukomanović /

PODIJELI