DRAMSKA SCENA IZVELA NOVU PREDSTAVU “TINEJDŽITIS“

0
416

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Prnjavor izvela je danas  komediju za mlade “Tinejdžitis“.

Tekst i režiju potpisuje Brankica Radonjić koja je u izjavi Srni precizirala da se radi o modernoj priči o savremenoj porodici, o životu tinejdžera, sukobu generacija i nerazumijevanju između roditelja i djece, ispričanoj na komičan način.

Prema scenariju  roditelji popivši šampanjac za djecu postaju tinejdžeri, a njihova djeca kroz primjer pronašanja roditelja-tinejdžera uviđaju svoje greške i dolazi do promjene u ponašanju.

Neda Stojčić u predstavi ima ulogu Bojane, šesnaestogodišnje razuzdane tinejdžerke, i kaže da se i zbog razlike u godinama i načina ponašanja nije pronašla u ovom liku.

„Bojana  je jako površna, bitan joj je samo fizički izgledi na početku mi je bilo teško da se uživim u lik“ , kaže ona.

U predstavi lik problematičnog tinejdžera Bojana glumi Vuk Karanović koji kaže da mladi trebaju da se druže, da imaju prave, a ne virtuelne prijatelje, da se bave sportom i drugim pozitivnim aktivnostima.

Dramska scena iz Prnjavora će 27. marta  na Dan pozorišta obilježiti 16 godina postojanja izvođenjem predstave “Izvolite u bajku sa Pepeljugom“ , a gost će im biti poznati dječiji pisac Ljubivoje Ršumović koji je ustupio tekst za realizaciju ove predstave.

„Martovske svečanosti završićemo 31. ovog mjeseca dječijim maskenbalom kada ćemo dati priliku svim mališanima da kroz izradu maski pokažu svoju kreativnost i umješnost, a organizovaćemo i zabavu za sve naše sugrađane“ , najavila je Radonjićeva.

Predstava „Tinejdžitis“ će u povodu obilježavanja 24. marta Dana opštine Prnjavor  biti izvedena i sutra u 12.30 časova. Ulaz je besplatan.

 

PODIJELI