ŠARENA ŠETNJA – Prnjavor sutra obilježava Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom

0
292

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, sutra će u Prnjavoru biti organizovan defile kroz glavnu ulicu u ovoj opštini.

– Prošle godine prvi put smo obilježavanje ovog datuma podigli na viši nivo i to na taj način što smo pozvali sve kolektive javnih ustanova u lokalnoj zajednici kao i sugrađane da zajedno sa nama ”preplave” društvene mreže fotografijama rasparenih šarenih čarapa i to pod heštegom #21MartUPrnjavoru kako bismo i korisnicima iz komšijskih opština, gradova i država pokazali jedinstvenost u obilježavanju ovog datuma – naveo je volonter Dnevnog centra „Neven“, Boško Bijelonić.

Naglašava da je ove godine u planu da, pored aktivnosti na društvenim mrežama pod heštegom #21MartUPrnjavoru2019, organizuju i defile kroz glavnu prnjavorsku ulicu koja će ovom prilikom biti i zatvorena za saobraćaj.

– Svi korisnici Dnevnog centra ”Neven” će sa drugarima iz prnjavorske gimnazije, čija je ovo ideja i bila, kao i ostalim sugrađanima napraviti šareni defile kroz grad kako bismo javno ukazali na značajnost ovog datuma – navodi Bijelonić.

Dodaje da je lokalna vlast zadovoljna što se ovakve manifestacije održavaju u Prnjavoru, te je i sam načelnik odlučio da će da se pridruži ”šarenom defileu”.

Dan osoba sa Daunovim sindromom je prvi put obilježen 2006. godine u Singapuru. Simbol ovog dana jesu rasparene čarape, jer se vjerovalo da osobe sa Daunovim sindromom ne znaju upariti čarape, što je netačno, ali je ostao simpatičan simbol ove akcije.

(Srpskainfo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here