Draško Dabić iz prijedora pobjednik Svetosavskog turnira

0
500
ПРЊАВОР, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - ФИДЕ мајстор Драшко Бабић из Приједора са освојених 7,5 поена побједник је 26. Светосавског шаховског турнира, који је организовао Шаховски клуб /ШК/ "Пошк" из Поточана.

FIDE majstor Draško Babić iz Prijedora pobjednik je 26. Svetosavskog šahovskog turnira, koji je organizovao Šahovski klub /ŠK/ “Pošk” iz Potočana.

Drugo mjesto pripalo je Dušanu Lekiću iz Banjaluke, dok je treći Vlado Jakovljević iz Banjaluke.

Osim trojici prvoplasiranih šahista, novčana nagrada pripala je i Zoranu Popoviću, Milanu Vukiću, Vladi Narančiću, Ranku Juiću i Voji Rakiću.

Predsjednik ŠK “Pošk” Miroslav Popadić napomenuo je da su na turniru učestvovala 42 šahista iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Slovenije, od kojih su 38 FIDE rejtingovani.

Generalni sekretar Šahovskog saveza Republike Srpske Miladin Gavrić kaže da je “Pošk” jedan od najaktivnijih klubova u Republici Srpskoj kada je riječ o organizovanju turnira, jer se Svetosavski turnir održava po 26. put, a predstojeći Osmomartovski organizuju već 39. put.

“Današnji turnir je za svaku pohvalu, došli su kvalitetni igrači, konkurencija je bila jaka”, rekao je Gavrić.

On je podsjetio da ženska ekipa i ekipa omladinaca “Poška” nastupaju u Prvoj republičkoj ligi, a ekipa seniora u Drugoj ligi.

Velemajstor Milan Vukić, koji je do sada na turniru u Potočanima igrao dvadesetak puta, podsjetio je da se turnir igra po ubrzanom tempu.

“Prema tome, može svako da pobijedi, ali glavni pobjednik je `Pošk` kao organizator, jer uspijevaju da i u teškoj ekonomskoj situaciji održavaju tradiciju, dok drugi veći gradovi ne organizuju ništa kada je šah u pitanju” , rekao je Vukić.

ŠK “Pošk” je najmlađem učesniku turnira Marku Spasojeviću, kao nagradu, uručio šahovski sat.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor.

srna

PODIJELI