Draško Dabić iz prijedora pobjednik Svetosavskog turnira

0
325
ПРЊАВОР, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - ФИДЕ мајстор Драшко Бабић из Приједора са освојених 7,5 поена побједник је 26. Светосавског шаховског турнира, који је организовао Шаховски клуб /ШК/ "Пошк" из Поточана.

FIDE majstor Draško Babić iz Prijedora pobjednik je 26. Svetosavskog šahovskog turnira, koji je organizovao Šahovski klub /ŠK/ “Pošk” iz Potočana.

Drugo mjesto pripalo je Dušanu Lekiću iz Banjaluke, dok je treći Vlado Jakovljević iz Banjaluke.

Osim trojici prvoplasiranih šahista, novčana nagrada pripala je i Zoranu Popoviću, Milanu Vukiću, Vladi Narančiću, Ranku Juiću i Voji Rakiću.

Predsjednik ŠK “Pošk” Miroslav Popadić napomenuo je da su na turniru učestvovala 42 šahista iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Slovenije, od kojih su 38 FIDE rejtingovani.

Generalni sekretar Šahovskog saveza Republike Srpske Miladin Gavrić kaže da je “Pošk” jedan od najaktivnijih klubova u Republici Srpskoj kada je riječ o organizovanju turnira, jer se Svetosavski turnir održava po 26. put, a predstojeći Osmomartovski organizuju već 39. put.

“Današnji turnir je za svaku pohvalu, došli su kvalitetni igrači, konkurencija je bila jaka”, rekao je Gavrić.

On je podsjetio da ženska ekipa i ekipa omladinaca “Poška” nastupaju u Prvoj republičkoj ligi, a ekipa seniora u Drugoj ligi.

Velemajstor Milan Vukić, koji je do sada na turniru u Potočanima igrao dvadesetak puta, podsjetio je da se turnir igra po ubrzanom tempu.

“Prema tome, može svako da pobijedi, ali glavni pobjednik je `Pošk` kao organizator, jer uspijevaju da i u teškoj ekonomskoj situaciji održavaju tradiciju, dok drugi veći gradovi ne organizuju ništa kada je šah u pitanju” , rekao je Vukić.

ŠK “Pošk” je najmlađem učesniku turnira Marku Spasojeviću, kao nagradu, uručio šahovski sat.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here