Prikupljene donacije za dvije socijalno ugrožene porodice

0
618
ПРЊАВОР, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - На вечерашњој Светосавској забави у Прњавору, која је одржана у организацији Кола српских сестара, прикупљане су донације за двије социјално угрожене породице са подручја ове општине.

Na večerašnjoj Svetosavskoj zabavi u Prnjavoru, koja je održana u organizaciji Kola srpskih sestara, prikupljane su donacije za dvije socijalno ugrožene porodice sa područja ove opštine.

Srni je ranije iz Kola srpskih sestara potvrđeno da će pomoć dobiti porodice Trivičević iz Babanovaca i Rakić iz Paramija.

Protonamjesnik Duško Drinić podsjetio je da je ova godina posebno značajna za Srpsku pravoslavnu crkvu jer se obilježava 800 godina njene autokefalnosti, za šta je zaslužan Sveti Sava.

“Mi kao svetosavska djeca treba da nastavimo njegovim putem. Sinoć smo na Svetosavskoj akademiji prikazali šta je sve Sveti Sava učinio za nas, a večeras imamo humanitarno druženje. Sutra ćemo svetim liturgijama obilježiti dan posvećen našem svetitelju uz nadu da će nam Svetosavlje biti vodilja i u budućnosti”, rekao je protonamjesnik Drinić.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Darko Tomaš čestitao je Kolu srpskih sestara na humanitarnom radu i istrajnosti što 26 godina organizuju manifestaciju vrijednu pažnje.

“Vjerujem da će sredstava koja na večerašnjoj zabavi budu prikupljena, kao i prethodnih godina, biti usmjerena onima kojima su najpotrebnija jer su članice KSS svoj posao uvijek radile na pravi, odgovoran i human način”, rekao je Tomaš.

SRNA

PODIJELI