“Dukat fest” u Banjaluci, Gradišci i Prnjavoru – humanitarnog karaktera

0
1502

Internacionalni festival folklora “Dukat fest” počinje sutra, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uručen porodicama čija je imovina nastradala u poplavama.
“Ova sredstva biće uručena porodicama Mihaljčić iz Šamca, Kilibarda iz Doboja i Miljković iz Bijeljine. Ovogodišnji festival proći će u znaku humanosti, što je i ovogodišnji moto `Dukat festa”, rekla je novinarima direktor programa ovog festivala Jovana Simić.

Ona je dodala da će festival folklora “Dukat fest za humanost 2014” početi sutra gostovanjem austrijskog ansambla u Modriči, dok je za nedjelju predviđeno svečano otvaranje Festivala isred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

“U ponedjeljak, 16. juna, na Trgu Krajine u Banjaluci građani će moći da kupe suvenire koje predstavnici ansambala budu donijeli, a uveče od 21.00 čas biće održana centralna manifestacija na tvrđavi Kastel”, rekla je Simićeva i dodala da je cijena ulaznice pet maraka.

Direktor “Dukat festa” Natalija Trivić najavila je da će na festivalu, osim domaćih, učestvovati i mnogi ansambli iz inostranstva, pa čak i iz Australije.

“Za utorak, 17. juna, planirano je da ansambli učestvuju i u Gradišci i Prnjavoru, čime će biti završen ovogodišnji `Dukat fest”, rekla je Trivićeva. /srna/

PODIJELI