DVADESETAK SELA BEZ STRUJE: Olujno nevreme pogodilo i Prnjavor (FOTO)

0
212

Veliku materijalnu štetu u više Mesnih zajednica nanelo je veliko olujno nevreme koje je u četvrtak ujutro pogodilo prnjavosko područje, a u mraku je, odnosno bez električne energije čak dvadesetak sela.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je nakon sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije da je u Hrvaćanima, Čorlama, Grabik Ilovi, Kalabama i Šereg Ilovi evidentirana znatna materijalna šteta na stambenim objektima, kao i da je nevreme pogodilo i Potočane, Galjipovce, Ratkovac, Maćino brdo, Šibovsku, Pečeneg Ilovu i Palačkovce.

Na raščišćavanju putne infrastrukture radi Teritorijalna vatrogasna jedinica, a na ovim poslovima određene izvođače radova angažovalo je i Opštinsko odelenje za stambeno-komulane poslove i investicije.

– Nakon nevremena za normalno funkcionisanje saobraćaja pre svega bio je problematičan regionalni put prema Srpcu. Svi kategorisani putevi su sada prohodni, ali je saobraćaj na više lokalnih putnih pravaca u prekidu zbog oborenih stabala – saopštio je Tomaš.

Tomaš je rekao da je vodosnabdevanje u svim olujom pogođenim Mesnim zajednicama za sada uredno, kao i da su timovi Opštinskog štaba za vanredne situacije i opštinske uprave na terenu i rade na proceni štete i određivanju prioriteta za intervencije nadležnih službi.

– Trenutno ne možemo govoriti o tačnom broju oštećenih objekata. Primetna je šteta i na poljoprivrednim usevima, voćnjacima, pčelinjacima i objektima za poljoprivrednu proizvodnju, ali i na seoskim grobljima – naveo je Tomaš.
Prema podacima Policijske stanice Prnjavor nije bilo povrijeđenih lica u jutrošnjem olujnom nevremenu.

BEZ STRUJE DVADESETAK SELA

IZ prnjavorske Elektrodistribucije saopštili su da je na gotovo celom području opštine veliki broj prijavljenih kvarova na niskonaponskoj mreži zbog čega je trenutno bez struje dvadesetak sela. Sve ekipe ovog preduzeća su angažovane na terenu na otklanjanju kvarova.

Ninko Đurić / Novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here