Tomaš: Opštinski štab za vanredne situacije prati stanje na terenu nakon olujnog nevremena, pozvao građane da prijave štete

0
176

Načelnik opštine Prnjavor i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš poručio je danas da su sve ekipe Elektrodistribucije RJ Prnjavor na terenu i sukcesivno otklanjaju kvarove a teriotrijalna vatrogasna jedinica vrši raščišćavanje i uklanjanje oborenog drveća dok ekipe Opštinskog štaba za vanredne situacije prate stanje na terenu.

On je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vandredne situacije poručio da je nekoliko Mjesnih zajednica je pogodilo jako olujno nevrijeme.

“Olujno nevrijeme je jutros prije svega zahvatilo Hrvaćane, Potočane, Galjipovce, Čorle, Ratkovac, Maćino Brdo, Grabik Ilova, Kalabe, Šereg Ilova, Šibovska, Pečeneg Ilova i Palačkovce. U svim ovim mjestima pričinjena je znatna materijalna šteta na stambenim i pomoćnim objektima a nadležne ekipe sun a terenu pri čemu se vrši procjena štete.”, rekao je Tomaš.

Tomaš je pozvao građane da omoguće rad komisija i timova na terenu, te izvrše slikanje I snimanje štete, koja će naknadno biti dostavljena organima opštinske uprave.

Poručuje i da je vodosnabdijevanje za sada uredno i nije prijavljeno nikakvih problema dok je primjetno oštećenje nadgrobnih spomenika na pojedinim mjesnim grobljima.

Istakao je I da će se nakon što se utvrdi situacija i procjeni šteta na terenu odrediti prioriteti u cilju bržeg osposobljavanja.

“Pozivamo građane da ukoliko imaju nekavu pričinjenu materijalnu a da to nisu evidentirale komisije i timovi na terenu, da prijave na broj telefona 051/660-853 koji je večeras aktivan do 19 časova. Ovaj broj biće I sutra aktivan od 7 do 19 časova.”, poručio je Tomaš.

Rekao je i da svi oni koji ne kontaktiraju navedeni broj, mogu doći u zgradu Opštine, gdje na šalteru mogu da podnesu zahtjeve za procjenu štete.

Rano je još govoriti o broju oštećenih objekata.

Tomaš je poručio i da će danas zahtjevi za procjenu štete pristizati u velikom broju a komisija i timovi će popisati veliki broj objekata, ističući da je još rano govoriti o broju oštećenih objekata.

“Primjetna su i oštećenja na poljoprivrednim objektima posebno onima koji služe za poljoprivrednu proizvodnju. Nakon što se izvrši popis oštećenih objekaza i utvrdi ukupna šteta, zajedno će mo sa Republičkim vlastima gledati kako da pomognemo onima koji su pretrpjeli štete.”,rekao je Tomaš.

Poručio je da nema informacija o šteti na elektromreži u Mjesnim zajednicama, te da očekuje informacije od ekipe Elektrodistribucije RJ Prnjavor.

Tomaš je naveo i da tokom današnjeg olujnog nevremena, prema informacijama koje je dobio o Policijske stanice Prnjavor, nije bilo nastardalih.

TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here