“Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda”

0
281

Skupština grada Beograda dobila je prijedlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, izjavio je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

Vesić je naveo da se takva čast zaslužuje uspješnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umjetničkim djelom.

“Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker. Jednostavno, Džej. Koliko je bio veliki najbolje pokazuje osećaj koji smo svi imali kada smo saznali da je umro. I mi koji smo ga lično poznavali, i oni koji su ga znali samo kroz pesme. Osetili smo kao da smo izgubili člana porodice”, rekao je Vesić na TV Hepi.

On je podsjetio da je i pjesnik Tanasije Mladenović rekao da mrtvi imaju pravo na život, navodeći da je Džej sebi za života obezbijedio vječni život kroz pjesme koje će se pjevati dok Srba i Beograda bude bilo.

Vesić je dodao i da će predložiti da Džej dobije obilježje u Pančićevom parku na Dorćolu, pored Skenderbegove ulice gdje je odrastao.

On je podsjetio da bi neko dobio obilježje ili ulicu, prema odlukama Skupštine grada Beograda, mora da prođe tri godine od smrti.

“Ja ću dati predlog, pa imamo tri godine da naši umetnici razmisle kako da se Džeja najbolje sećamo”, zaključio je Vesić.

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI