Eksperiment pokazao kakvi muškarci vole velike grudi

0
1828

Ono što utiče na ukus muškarca kada su u pitanju ženske grudi je, između ostalog, visina njihovih primanja.

Psiholozi su izveli dva eksperimenta kako bi vidjeli na koji način ekonomski status muškarca utiče na to da li više voli žene s manjim ili većim grudima.

U prvom eksperimentu je učestvovalo 266 muškaraca s različitim primanjima i iz svih društvenih slojeva – nižeg, srednjeg i visokog. Svakom ispitaniku su pokazane animirane ženske figure s različitim veličinama grudi. Oni su ih onda ocjenjivali od jedan do pet, u zavisnosti od stepena privlačnosti.

Ispostavilo se da muškarci s niskim socio-ekonomskim statusom smatraju da su velike grudi privlačnije, za razliku od muškaraca s visokim primanjima.

U drugom eksperimentu psiholozi su željeli da utvrde da li glad utiče na to da li su muškarci skloniji velikim ili malim ženskim grudima, s obzirom na to da su grudi asocijacija na porođaj i odgajanje djeteta.

Grupama gladnih i sitih muškaraca pokazivali su animacije različitih veličina ženskih grudi. Muškarci koji su gledali animacije praznog želuca bili su oduševljeni bujnim ženskim poprsjima, za razliku od onih koji su došli siti i smatrali da su privlačnije manje grudi.

b92

PODIJELI