Elektrokrajina: Saopštenje o stanju elektrodistributivne mreže na području Prnjavora, nakon novog nevremena od sinoć

0
1761

Zbog snažnog nevremena praćenog olujnim vjetrom koje je sinoć oko 20 časova pogodilo Grad Prnjavor, došlo je ponovo do velikog broja havarija na elektroenergetskoj mreži na području Grada Prnjavora.

Sve raspoložive ekipe Terenske jedinice Prnjavor, koje su otklanjale kvarove od prošlog nevremena nastavile su sinoć osposobiti dalekovode koji su novim nevremenom ostali u beznaponskom stanju.

Olujni vjetar je prouzrokovao veliki broj oštećenja na srednjenaponskim vodovima koja se u najvećoj mjeri ogledaju u rušenju stabala po vodovima, lomeći stubove i kidajući provodnike. Na niskonaponskoj mreži je na već postojeći veliki broj kvarova dodan još značajan broj istih (faza, porušena stabla po mreži, polomljeni stubovi, pokidani provodnici, pokidani krovni nosači i sl.)

Ovim nevremenom je oštećeno 6 dalekovoda koji su u beznaponskom stanju:

DV 20 kV Štrpci – napaja el. energijom: Štrpci, Brestova, Mitrovići.

DV 20 kV S. Šibovska – napaja el. energijom: Babanovci, Maćino Brdo, Donja Ilova, Štivor, Grabik Ilova, Velika Ilova, Gornja Ilova.

DV kV N. Šibovska – napaja el. energijom: Šibovska, Šereg Ilova, Pečeneg Ilova, Palačkovci i Smrtići.

Pored navedenih dalekovoda u beznaponskom stanju su još i dijelovi dalekovoda:

DV 20 kV Hrvaćani – dijelovi koji su bez el. energije: Lišnja, Naseobina Lišnja, Mlinci, Srpovci, Mračaj, Čorle, Paramije.

DV 20 kV Kojin Han – dijelovi DV koji su bez el. energije: Prosjek, Orašje, Novo Selo, Otpočivaljka.

DV 20 kV Klaonica – bez el. energije su još Okolica i Donja Mravica

 

Sve raspoložive ekipe Terenske jedinice Prnjavor su na terenu i prioriteno saniraju kvarove na srednjenaponskim vodovima, a nakon otklanjanja istih će se početi sanirati kvarovi na niskonaponskoj mreži. Pored njih u sanaciji učestvuju i raspoložive ekipe iz Mrkonjić Grada.

Molimo krajnje kupce za strpljenje i razumijevanje dok traju radovi na sanaciji kvarova.

Takođe apelujemo da ukoliko uoče kvarove da iste odmah prijave te da se ne približavaju tim mjestima radi vlastite bezbjednosti, saopšteno je iz Elektrokrajine Banja Luka.

PODIJELI