Prnjavorčani saniraju posljedice nevremena, brojni problemi sa strujom i vodom

0
412

Olujno nevrijeme na području Prnjavora prouzrokovalo je veliki broj kvarova na elektro-mreži i probleme u vodosnabdjevanju.

Zbog nestanka električne energije na izvorištu “Povelič” i primarnom rezervoaru Matića brdo došlo je do prekida u snabdijevanju vodom svih potrošača u gradu, a stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje se u večernjim časovima.

Iz Odsjeka Civilne zaštite Srni je rečeno da su kvarovi usljed jučerašnjeg nevremena registrovani na dalekovodima koji električnom energijom snabdijevaju Štrpce, Babanovce, Maćino Brdo, Okolicu, Donju Mravicu, Šibovsku, Štivor, Ilove, Palačkovce i Smrtiće.

Bez napona su i dijelovi dalekovoda prema Vijačanima, Lišnji, Naseobina Lišnja, Mlincima, Srpovcima, Mračaju, Čorlama, Paramijama, Prosjeku, Orašju, Novom Selu i Otpočivaljki.

Sve raspoložive ekipe “Elektrodistribucije” su na terenu, a najavljeno je da će im u ispomoć doći i ekipe iz Mrkonjić Grada.

“Prioritet je osposobljavanje srednjonaponske mreže i puštanje u rad dalekovoda. I na niskonaponskoj mreži registrovana su brojna oštećenja zbog velikog broja stabala koja su pala po žicama”, pojasnili su iz Civilne zaštite za Srnu.

Teritorijalna vatrogasna spasilačka jedinica imala je više intervencija na uklanjaju oborenih stabala kod Osnovne škole “Nikola Tesla”, na Karaću, kod Sportske dvorane “Sloga” i kod Fabrike namještaja “Standard”.

Oluja je velike probleme izazvala i u Štivoru gdje je vjetar odnio krov sa mjesnog Omladinskog doma, a prema nezvaničnim informacijama oštećeno je i nekoliko stambenih objekata.

Iz gradske uprave pozivaju stanovništvo da nadležnim službama prijave nastalu štetu u svojim domaćinstvima, kao i uočene kvarove na elektro i vodovodnoj mreži.

Nezavisne novine

PODIJELI