Eminem nadmašio Abbu i Led Zeppelin

0
234

Američki reper Eminem devet je puta uzastopno s novim albumom došao do službenog broja jedan britanske ljestvice albuma i na taj način nadmašio muzičke velikane ABBA i Led Zeppelin.

“Znači li to da se sada mogu zvati Sir Eminem?”, zapitao je 45-godišnji muzičar iz Detroita kad su mu iz britanske diskografske industrije javili vijest.

Eminem je dosad sa švedskim pop zvijezdama i legendarnim britanskim rokerima bio izjednačen s osam uzastopnih albuma na broju jedan.

Zeppelini su to ostvarili još 1979., a ABBA tri godine poslije.

Eminemov pretposljednji album “Revival”, objavljen prošle godine, oštro je iskritikovan, ali se svejedno domogao britanskog broja jedan. A on im je odgovorio tako što je, na iznenađenje muzičkog svijeta, samo osam mjeseci poslije objavio još jedan album – “Kamikaze”. I ponovio uspjeh u Britaniji. Deveti put zaredom.

Eminem se novim albumom ponovo obrušio na omiljene teme: kritičare, kolege muzičare i američkog predsjednika Donalda Trampa.

“Objaviti devet uspješnih albuma postignuće je samo za sebe, ali doći do broja jedan sa svima od njih, uzastopno, u razmaku od 18 godina, to je izvanredno”, rekao je Martin Talbo, izvršni direktor kompanije vodi službenu britansku ljestvicu.

(Agencije)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here