KFOR bio spreman da interveniše tokom Vučićeve posjete

0
325

Komandant Kfora Salvatore Kuoči rekao je da su institucije /samoproglašenog/ Kosova donijele odluku da se izbjegne posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića selu Banje, na jugu Kosova i Metohije, te dodao da je Kfor bio spreman da interveniše tokom Vučićeve posjete.

“U svakom slučaju, hajde da kažemo da smo bili u stanju da intervenišemo, ali trebalo je neko to da zatraži zvanično”, rekao je Kuoči za beogradsku TV Prva.

On je rekao da je na Kosmetu u lancu komandovanja Kfor na trećem mjestu, prvi je policija, drugi Euleks.

“Raspodijelili su nas da se bavimo bezbjednošću predsjednika Srbije i mi smo to i radili. Bili smo spremni da intervenišemo u svim područjima u kojima je bio predsjednik, kako bi imao bezbjedno okruženje. To smo i radili, sve je bilo u redu, osim u selu Banje”, rekao je Kuoči.

On je napomenuo da se selo Banje nalazi na području koje ima svoju istoriju i koje je osjetljivo.

“Tamo je bila policija, ali i mi smo bili spremni da intervenišemo. Ali, mislim da je bila mudra odluka vašeg predsjednika da se situacija održi mirnom, da se stavi pod kontrolu. Da smo intervenisali možda bi situacija bila drugačija i sa drugačijim ishodom”, dodao je Kuoči.

On je rekao da je mirno rješenje bila mudra odluka zbog koje se stekao sveukupnan utisak o posjeti Vučića /samoproglašenom/ Kosovu da je sve proteklo u redu.

“To je bio osnovni razlog zašto nismo reagovali”, istakao je Kuoči.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here