EUROBLIC IZ PRNJAVORA: NDP dao podršku Tomašu

0
1269

Načelnika Prnjavora Darka Tomaša podržaće tri odbornika NDP, čineći većinu zajedno sa SNSD, DNS, SP i nekoliko drugih partija.

To je “Euroblicu” potvrdio Miro Šikarac, predsjednik odbora NDP, stavljajući tačnu na nagađanja u vezi sa opredjeljenjem te partije, koja je u prošlom mandatu bila u skupštinskoj većini sa SDS i podržavala bivšeg načelnika Sinišu Gatarića. Gatarić smatra da su stranke u Savezu za promjene  bile neiskrena koalicija, adresirajući primjedbe prvenstveno na NDP Dragana Čavića.

-To se pokazalo i sada, prilikom sastavljanja skupštinske većine. Imali smo mogućnost da je okupimo, jer je 15 odbornika Članica našeg Saveza za to dovoljno. Računali smo na devet odbornika SDs, po jednog iz reda nacionalnih manjina, SRS, PDP i tri iz NDP.  Međutim, od NDP smo dobili negativan odgovor- objasnio je Gatarić, inače predsjednik odbora SDS u Prnjavoru. Na pitanje zbog čega je ta partije okrenula leđa SDS, od kojeg j bila snažnu podršku tokom kampanje, Gatarić nije imao jasan odgovor.

-Miro Šikarac, predsjednik NDP, kazao je da smatra da će ova stranka više rasti u koaliciji sa SNSD nego sa SDS – kaže Gatarić, smatrajući opredjeljenje NDP izdajom prema glasačima koje su pridobili na drugoj političkoj platformi.

tomas

Darko Tomaš, nečalnik Prnjavora, kaže da je nepotrebno licitirati brojem odbornika na čiju podršku računa, ali da je neupitna skupštinska većina na njegovoj strani.

-Računam i na podršku političkih partija izvan naše koalicije (SNDS, DNS i SP) koje su u kampanji bile u suprostavljenom taboru. Većina ne treba da se iskazuje brojkama nego stabilnošću, dobrim idejama, kritikom. Za saradnju sam sa svim političkim faktorima koji će raditi u interesu Prnjavora – kaže Tomaš, napominjući da će ga podržati minimalno 20 od 29 odbornika u SO.

Sporno rješenje za godišnji odbor

Načelnik Darko Tomaš poništio je riješeje o godišnjem odmoru dosadašnjem predsjedniku Skupštine opštine Borku Lukanoviću i potpredsjedniku Slavku Vujinoviću, izdato na period od 28.novembra do 5.januara 2017.godine. – Nije logično uzeti godišnji odmor dva dana prije zakazane konstitutivne sjednice Skupštine, koja se po zakonu mora održati do 1. decembra. Zato sam izdao novo rješenje za odmor koji počinje od 2. decembra – objasnio je Tomaš.

lukanovic

Konstitutivna sjednica SO Prnjavor biće održana sutra.

euroblic-Milan Pilipović

PODIJELI