SUTRA U PRNJAVORU – IZBOR SKUPŠTINSKOG RUKOVODSTVA

0
1419

Dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Prnjavor,Borko Lukanović (SDS),koji će i u novom sazivu biti odbornik,zakazao je sutra (srijeda) u 10 časova prvu sjednicu novog skupštinskog sastava.Na dnevnom redu će biti izbor novog skupštinskog rukovodstva,čemu će prethoditi izbor nove Komisije za izbor i imenovanja,koja će predložiti kandidate za funkcije u Skupštini opštine.Kao najozbiljniji kandidat za poziciju predsjednika Skupštine opštine pominje se ime odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata,Željka Simića (na slici).

Sutra će biti razriješeni i dosadašnji sekretar Skupštine i načelnici odjeljenja opštinske uprave,a načelnik opštine Darko Tomaš predložiće imenovanje vršilaca dužnosti načelnika postojećih odjeljenja lokalne uprave.

Sjednicom  će,nakon što Borko Lukanović bude razriješen dosadašnje pozicije predsjednika Skupštine,do izbora novog predsjednika,predsjedavati najstariji odbornik,Branko Deket i dva najmlađa  odbornika,Sanja Trivalić (SNSD)  i Nataša Vidović (SDS).

Kako je ranije najavljivao novoizabrani načelnik opštine Darko Tomaš, skupštinska većina koja će ga podržavati je dogovorena i biće znatno šira od minimalnih 15 odbornika. (prnjavorlive.info)

PODIJELI