Festival mimoze i u Banjaluci

0
798

Na ulicama Banjaluke danas mimoze. Svojevrsnim festivalom Banjalučani su pozvani na tradicionalne dane mimoze u Herceg Novi sledećeg mjeseca.

Crnogorci su u grad donijeli duh Mediterana koji je Banjalučanima vidno prijao, a miris mimoze koji se širio ih je podsjetio na Primorje i buđenje proljeća.

Mažoretkinje, klovnovi i gradska muzika Herceg Novog razveselili su prolaznike.

“Cijela suština karavana je zapravo u tome da obiđemo region i pozovemo ljude da prisustvuju našem prazniku za koji smo pripremili bogat program.Tokom cijelog februara, tokom 23 dana imamo brojne programe kako kulturne, zabavne, sportske, fešte na otvorenom, dječije maskembale”, kaže Marija Krivokapić iz Službe za informisanje opštine Herceg Novog.

“Banja Luka je jedan od promotivnih gradova ’49. praznika mimoze’ zato pozivamo sve građane da nam se pridruže”, rekla je Branka Branković, potrparol Turističke organizacije Banjaluka.

Karavan je prije Banjaluke bio na Zlatiboru, Jagodini, Beogradu i Bijeljini. Uskoro će, tradicionalno, prodefilovati i Trebinjem a onda se glavna fešta seli u Herceg Novi.

atv

PODIJELI