Niski udarci između SNSD-a i SDS-a

0
774

Niski udarci prštali su na sve strane i naslutili možda i najžešću izbornu kampanju. Od kriminala, hapšenja, ubistava pa do vojnih uniformi izdajnika i patriota – sve su to, samo u nekoliko sati, pretresli u dva suprostavljena tabora.

Milorad Dodik bezočno laže i obmanjuje javnost da je traženo njegovo hapšenje, poručuju iz SDS-a, dok iz SNSD-a odgovaraju: ”To je rekao predsjednik Srbije”. Poruke Milorada Dodika da u Sarajevu sjede poturice izmamile su čak i suze a dok i na to reaguju u SNSD-u, Aleksandra Padurević kaže da Dodika treba da bude sramota ratne prošlosti Borislava Bojića i drugih.

“Ili Draganu Mektiću koji se takođe hrabro borio u ratu, ministru Šaroviću kojeg su NATO trupe ovdje haspile, u Lukavici, a Milorad Dodik se kukavički krio i odbio da potpiše peticiju da se on brani sa slobode, ili da kaže meni da sam poturica, čija je majka 44 mjeseca bila u silosu, da joj kaže da je rodila poturicu, sram ga bilo”, rekla je Aleksandara Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a u PD PS BiH.

“Ja mislim da je cijeli današnji pres jedna predstava za javnost pojačana s ciljem da se o Miloradu Dodiku stvori drugačija slika”, rekao je Staša Košarac, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

I hapšenja su bila nezaobilazna tema. Da je bilo pravde, Dodik bi dosad bio uhapšen, poručuje ministar bezbjednosti. Dok i na to stiže žestok odgovor SNSD-a, Mektić tvrdi da predsjednik Republike dijeli narod i izaziva sukobe. Istovremeno, kako kaže, fabrikuje laži da prikrije kriminal.

“Onda nećeš biti u poziciji, nego na nekom drugom mjestu, u zatvoru. Kad ste ga vidjeli da priča o ekonomiji, zapošljavanju, siromaštvu i kandžiji kojom goni našu omladinu u bijeli svijet gdje naša fakultetski obrazovana djeca idu kao konobari, vozači?”, pita Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

“Ja mislim da je to jedno potpuno političko ludilo u kojem su zavladali odnosi pojedinaca koji su ne više u mržnji, već više je u pitanju patološka mržnja, pa i želji za njegovom konačnom likvidacijom”, komentarisao je Sredoje Nović iz SNSD-a.

Šta znači patološka mržnja, treba da pitate stranačkog šefa u SNSD-u, poručuju iz SDS-a, a pominjati teške riječi su, kažu, samo nove klevete i laži. Nije aktuleni predsjednik Republike  dovođen u vezu sa ubistvima već neki raniji, odgovoraju iz SNSD-a. Znamo ko je i kako dolazio na proslavu Dana Republike, bilo je tu i automobila koji su u vlasništvu kriminalaca, poručuje ministar bezbjednosti i pita se za koga se kupuju uniforme i koga Dodik planira da šalje u rat. Neshvatljivo je crnilo kojim pokušavate da obojite Republiku Srpku i njenog predsjednika, odgvoraju iz SNSD-a, dok Mirko Šarovic kaže: umjesto da se ponosimo predsjednikom, stidimo se Dodika.

“Neshvatljivo je da širi govor mrznje, dijlei narod izaziva sukobe”, kazao je Mirko Šarović, potpredsjednik  SDS-a.

Na optužbe SDS-ovih funkcionera, SNSD je i pisano regaovao.

“Uhvaćeni u nečasnoj namjeri da hapšenjem predsjednika Dodika pokušaju da ga politički pobjede, danas sipaju gomilu nebuloza oko rata, uniformi, automobila, vila, aviona, kamiona i ostalih predmeta, ne bi li pažnju javnosti skrenuli sa sramote na koju su bili spremni zarad par fotelja”, kaže se u saopštenju SNSD-a.

A na to saopštenje stiglo je SDS-ovo. Pišu da Milorad Dodik, i partija koju predvodi, već dugo, umjesto argumenata, nudi jezik primitivizma. Žestoko je počelo pa i ne čudi ocjena mnogih da bi ovo mogla da bude predizboirna kampanja kakvu dosad nismo vidjeli.

atv

PODIJELI