Filmska pljačka na autoputu: Sa puškama i “zoljom” opljačkali blindirano vozilo

0
1911

Na autoputu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani – filmska scena. U sred bijela dana, oko 13 časova, razbojnici naoružani automatskim puškama i raketnim bacačem “zolja” nasilno su zaustavili blindirano vozilo kompanije “Sector Security” koje je prevozilo novac i opljačkali ga.

pljacka-bl12 (1)

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu potvrđuju da je razbojništvo bilo smišljeno i dobro organizovano.

“Od strane za sada više nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo razbojništva. Prilikom izvršenja krivičnog djela, nepoznati izvršioci su bili maskirani, te su pucanjem iz vatrenog oružja iz blindiranog vozila za prevoz novca ‘Sector security-a’ otuđili za sada nepoznatu sumu novca, a nakon toga se udaljili u nepoznatom pravcu”, rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Kako ATV nezvanično saznaje, žrtava nema, ali ima povrijeđenih. Autoput je tokom dana bio blokiran, a policajci su preusmjeravali saobraćaj. Novinarima pristup mjestu zločina nije bio dozvoljen

Kako saznajemo, transportovana je veća količina novca u vlasništvu Unicredit banke. U kratkom telefonskom razgovoru, iz uprave banke su nam poručili da se neće oglašavati dok traje istraga. Iz “Sector security-a” kažu da je najvažnije da nema žrtava i potvrđuju da je jedan od njihovih službenika lakše povrijeđen. Takođe su poručili da stoje nadležnima na raspolaganju, kao i da će više informacija imati nakon uviđaja. Dežurni tužilac Radenko Janković naložio je detaljnu istragu kako bi se otkrili počinioci ovog krivičnog djela.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 atvbl.com

 

PODIJELI